Παπαγάλος έχασε όλα του τα φτερά από το στρες

Ραγίζει καρδιές το βίντεο με τον άτυχο παπαγάλο το όνομα του οποίου είναι Javi και το οποίο σύμφωνα με την βρετανική Mirror έχασε όλα του τα φτερά από το στρες.

Ο παραμελημένος παπαγάλος βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση μετά από κακομεταχείριση που υπέστη από τους ιδιοκτήτες του οι οποίοι πιθανόν και να το βασάνιζαν. Το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε για να σωθεί σε καταφύγιο ζώων στο Κάνσας και σύμφωνα με τους εργαζόμενους που το παρέλαβαν μύριζε έντονα τσιγάρο και άλλες άσχημες μυρωδιές σκουπιδιών.

Οι διασώστες του θηλυκού παπαγάλου αποφάσισαν να το ονομάσουν Javi ενώ το κανονικό του όνομα ήταν αρχικά Χόμπι. Οι διασώστες ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στο Facebook έγραψαν ότι κανένα ζώο δεν θα πρέπει να είναι το χόμπι κάποιου και γι’ αυτό του άλλαξαν το όνομά του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι γνωστό ότι τα πουλιά αν παραμεληθούν μπορεί να οδηγηθούν σε στρεσογόνες καταστάσεις καθώς είναι περήφανα ζώα και τους αρέσει η περιποίηση. Η Javi ένιωσε την παραμέληση και την κακομεταχείριση και έφτασε σε τέτοιο σημείο στρες σύμφωνα με το προσωπικό του καταφύγιου ώστε να χάσει όλα της τα φτερά.

Οι εργαζόμενοι στο κέντρο στο οποίο ζει τώρα το πουλί ανεβάζουν την πρόοδο της υγείας του, δείχνουν ότι έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στη νέα του ζωή, έκανε το πρώτο του μπάνιο και έφαγε.  Κτηνίατροι έλεγξαν όλη την κατάσταση της υγείας του. Το προσωπικό που την περιθάλπει αναφέρει στο Facebook ότι η μικρή Javi λατρεύει να της χαϊδεύουν το κεφάλι και ότι είναι «γλυκιά σαν ζάχαρη» ενώ πλέον έχει αρχίσει να έχει αυτοπεποίθηση και να νιώθει χαρούμενο.


Πηγή: newsbeast.gr