Ανοίγει αυλαία το 12ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών

Το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, ανοίγει «παράθυρα στον Πλανήτη», από την Τετάρτη 18 έως 21 Νοεμβρίου, με ελληνικές και ξένες ταινίες για περιβαλλοντικά θέματα επίκαιρα όσο ποτέ.

Διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχή χρονιά, από την Ελληνική Εταιρεία (ΕΛΛΕΤ) περιβάλλοντος και πολιτισμού και προβάλλονται ταινίες 19 σκηνοθετών από την Ελλάδα αλλά και από την Αυστραλία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, τη ∆ανία, τις Η.Π.Α., την Ιταλία και την Κολομβία.

Ταινία έναρξης είναι το «Trashed» της Καντίτα Μπρέιντυ, με τον Τζέρεμι Άιρονς σ ένα ταξίδι ανά τον κόσμο προκειμένου να ανακαλύψει το μέγεθος και τις συνέπειες του προβλήματος των αποβλήτων.

Τις ημέρες των προβολών έχουν προγραμματιστεί ειδικές θεματικές συζητήσεις και παρουσιάσεις με διακεκριμένους ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χ. Ζερεφός, ο ∆ρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος Οικολογικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, κ.α.

Εξάλλου, για πρώτη φορά φέτος, το πρωί του Σαββάτου 21/11, το Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών καλωσορίζει τα παιδιά, με την προβολή ειδικών ντοκιμαντέρ αλλά και παιδικό εργαστήρι κομποστοποίησης (για παιδιά 5 - 11 ετών).

To 12ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα και σε συνεργασία με το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών στην διεύθυνση: www.ellet.gr

 


Πηγή: newsbeast.gr