Το απόκοσμο τοπίο της παγωμένης Ισλανδίας

Ο φωτογράφος Tim Kemple μαζί με δύο από τους πιο πεπειραμένους ορειβάτες της Ευρώπης, τους Κlemen Premrl από την Ελβετία και Rahel Schelb από τη Slovenia ταξίδεψαν μέχρι την παγωμένη Ισλανδία για ένα Σαββατοκύριακο με άφθονη περιπέτεια.

Εκεί η τριάδα εξερεύνησε το Vatnajökull, τον παγετώνα που είναι τόσο μεγάλος που φαίνεται από το διάστημα, επιχειρώντας να «κατακτήσει» και να φωτογραφίσει τα θανάσιμα παγόβουνα, τις παγωμένες σπηλιές και τις σχισμές στον πάγο.

Οι προκλήσεις ήταν πολλές και άκρως επικίνδυνες και η περιπέτειά τους καταγράφηκε από τον Kemple σε βίντεο 16 λεπτών με τίτλο «Climbing Ice: The Iceland Trifecta», που έκανε πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Banff Mountain Film Festival.

«Οι παγετώνες διαμορφώνονται από τον πάγο που λιώνει που φτιάχνει αυτά τα απόκοσμα και διαρκώς μεταβαλλόμενα τοπία με πισίνες, ποτάμια κα φαράγγια. Δεν υπάρχει τίποτα σαν κι αυτό», τονίζει ο Κemple.

adventma14 adventma13 adventma12 adventma11 adventma10 adventma9 adventma8 adventma1 adventma7 adventma6 adventma5 adventma4 adventma3 adventma2

 


Πηγή: newsbeast.gr