Ο φρικιαστικός ζωολογικός κήπος με βαλσαμωμένα ζώα που πέθαναν από την πείνα

Πτώματα ζώων σαπίζουν, καλυμμένα από μύγες. Αυτά τα άτυχα ζώα αποτελούν τον πιο φρικιαστικό ζωολογικό κήπο του κόσμου, αυτόν της Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας, όπως φαίνεται και στις αποκρουστικές φωτογραφίες που ακολουθούν.

Ο ζωολογικός κήπος άφησε τα ζώα να πεθάνουν από την πείνα κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών και ο ιδιοκτήτης του επιρρίπτει την ευθύνη στις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror, ο Mohammed Owaida επέμενε πως οι φροντιστές προσπαθούσαν απελπισμένα να κρατήσουν τα ζώα στη ζωή. Αλλά αυτό αποδείχθηκε αδύνατο καθώς δεν υπήρχε αρκετή τροφή για όλα.

Έτσι αποφάσισε να αρχίσουν να ταριχεύουν τα ζώα που πέθαιναν και στη συνέχεια να τα επανατοποθετούν στα κλουβιά τους.

«Η Χαν Γιουνίς έχει έναν από τους χειρότερους ζωολογικούς κήπους στον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Amir Khalil, project manager της οργάνωσης προστασίας των ζώων Four Paws στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz. «Δεν είναι καν ζωολογικός κήπος, είναι φυλακή».

Ο ζωολογικός κήπος στεγάζει τα ζώα σε αυτοσχέδια κλουβιά, φτιαγμένα από τους φράκτες των εβραϊκών οικισμών που το Ισραήλ διέλυσε το 2005.

«Η ιδέα να κάνουμε τα ζώα μούμιες άρχισε μετά τον πόλεμο στη Γάζα επειδή πολλά ζώα όπως το λιοντάρι, η τίγρη, μαϊμούδες και κροκόδειλοι πέθαναν. Αρχίσαμε να ρωτάμε και μάθαμε από το ίντερνετ πώς να το κάνουμε», λέει από την πλευρά του ο Awaida.

Άνοιξε τον ζωολογικό κήπο «South Forest Park» το  2007. Πολλά ζώα χάθηκαν κατά τις συγκρούσεις του 2008. Στη διάρκεια εκείνων των τριών εβδομάδων, όπως λέει ο Owaida, δεν μπορούσε καν να φτάσει στον κήπο και πολλά ζώα πέθαναν από εγκατάλειψη και πείνα.

Ο ζωολογικός κήπος της Χαν Γιουνίς είναι ένας από τους πέντε της Λωρίδας της Γάζας.  Το 2009 ζωολογικός κήπος στην πόλη της Γάζας έβαζε μαύρες ρίγες σε άσπρους γαϊδάρους επειδή ήταν πολύ δαπανηρό να αντικαταστήσει δύο ζέβρες που είχαν πεθάνει από την πείνα…

zwaoasdm1 zwaoasdm2 zwaoasdm11 zwaoasdm10 zwaoasdm9 zwaoasdm8 zwaoasdm7 zwaoasdm6 zwaoasdm5 zwaoasdm4 zwaoasdm3


Πηγή: newsbeast.gr