Πώς είναι να κοιμάσαι ανάμεσα στα «τέρατα» της θάλασσας

Πώς θα σας φαινόταν να κοιμόσασταν στα 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού έχοντας θέα σε ένα ενυδρείο με πάνω από 30 καρχαρίες; Το Aquarium του Παρισιού δίνει αυτή τη δυνατότητα και σε όσους θέλουν να νιώσουν την αδρεναλίνη να μείνουν σε αυτό το υποβρύχιο υπνοδωμάτιο που διαφέρει από τα υπόλοιπα.

Μέσω ενός διαγωνισμού της Aibnb, από 11 έως 13 Απριλίου, το ενυδρείο δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες να κοιμηθούν στο συγκεκριμένο δωμάτιο, σε μια προσπάθεια να μάθει ο κόσμος περισσότερα για τους καρχαρίες, οι οποίοι θεωρούνται ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώα στον κόσμο.

Κάθε νύχτα, 4 άνθρωποι θα μένουν στο δωμάτιο, μαζί με τον Fred Buyle, δύτη και υποβρύχιο φωτογράφο και φυσικά με την παρέα των 35 ζώων. Ο Buyle θα υποδεχτεί τους επισκέπτες με έναν υποβρύχιο «χορό» με τους καρχαρίες πριν τους «ξεναγήσει» στο ενυδρείο μαζί με έναν θαλάσσιο βιολόγο του κέντρου για να τους εξηγήσει πώς ζουν τα ζώα, γιατί είναι τόσο παρεξηγημένα και ποια είναι η σημασία τους για το οικοσύστημα των ωκεανών.

Σχεδιασμένο ειδικά για το ενυδρείο και δοκιμασμένο στη Μεσόγειο Θάλασσα, το υποβρύχιο δωμάτιο, μετά τις επισκέψεις που θα γίνουν, θα χρησιμοποιηθεί ως περιοχή μελέτης για τους βιολόγους. Το δωμάτιο θα μειώσει τις καταδύσεις που γίνονταν μέχρι τώρα και έτσι θα επιτρέψει στους βιολόγους να παρατηρήσουν μια πιο φυσιολογική συμπεριφορά των ζώων.

Ο Alexis L. Powilewicz, διευθύνων σύμβουλος του Aquarium δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είμαστε το πρώτο ενυδρείο στον κόσμο που θα προσφέρει αυτή την ευκαιρία στους ανθρώπους, να είναι κάτι περισσότερο από απλοί επισκέπτες, απολαμβάνοντας μια τέτοια καθηλωτική εμπειρία. Οι καρχαρίες είναι απαραίτητοι για την υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Αν εξαφανίζονταν, θα ήταν μια σημαντική απειλή για το οικοσύστημα των ωκεανών. Επομένως, είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να τους παρατηρήσουμε, προκειμένου να τους προστατεύσουμε καλύτερα».

thalassa1 thalassa3 thalassa4 thalassa5


Πηγή: newsbeast.gr