Γυρίζοντας τον κόσμο στο κυνήγι της ιδανικής φωτογραφίας

Το νέο λεύκωμα του Will Burrard-Lucas με τίτλο «Top Wildlife Sites of the World» δείχνει μέχρι πού ο 32χρονος είναι διατεθειμένος να φτάσει για να φωτογραφίσει άγρια ζώα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί.

Επί δέκα χρόνια ο φωτογράφος δεν σταμάτησε να ταξιδεύει κυνηγώντας την τέλεια λήψη.

Ο Burrard-Lucas δεν νοιάζεται αν θα βρεθεί αντιμέτωπος με εξαγριωμένους γορίλλες στο Κονγκό ή αν θα μείνει στα παγωμένα βουνά της Αιθιοπίας για εβδομάδες περιμένοντας κάποιον μοναχικό λύκο.

«Μέσω των φωτογραφιών μου πάντα προσπαθούσα να δείχνω στους ανθρώπους πράγματα που δεν έχουν ξαναδεί», τονίζει. «Το 2009 έψαχνα τρόπους να πετύχω τη φωτογραφία που ήθελα από την αφρικανική άγρια ζωή- όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, ελέφαντες- αλλά ήθελα να πλησιάσω πολύ τη φωτογραφική μου μηχανή και με ειδικό φακό να τα δείξω από μια διαφορετική οπτική γωνία. Τοποθέτησα τη μηχανή μου σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι και έτσι μπόρεσα όντως να πλησιάσω τα ζώα πολύ περισσότερο απ’  ό,τι θα μπορούσε ποτέ να πλησιάσει ένας άνθρωπος και με κίνδυνο να τραυματιστεί».

Σε πολλά από τα ταξίδια του τον συνοδεύει η γυναίκα του Natalie με την κόρη τους Primrose- η οποία έγραψε το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του στο λεύκωμα.

zoakaisa1 zoakaisa2 zoakaisa3 zoakaisa4 zoakaisa5 zoakaisa6 zoakaisa7 zoakaisa8 zoakaisa9 zoakaisa10 zoakaisa11 zoakaisa12 zoakaisa13 zoakaisa14 zoakaisa15


Πηγή: newsbeast.gr