Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο… του ξενοδοχείου σου!

Αναζητάς περιπέτεια στην αφρικανική σαβάνα. Θέλουν να φάνε μάνγκο. Ραντεβού στο Καταφύγιο Μφούβε, στο South Louanga National Park, στη Ζάμπια.

Ανίδεοι -θέλουμε να πιστεύουμε, και όχι αδιάφοροι- οι κατασκευαστές του Mfuwe Lodge έχτισαν, το 1998, το καταφύγιο ακριβώς πάνω στο μονοπάτι ελεφάντων που είναι καθ' οδόν προς συστάδα άγριων μανγκόδενδρων για να φάνε το αγαπημένο φρούτο τους.

Ο άνθρωπος έχτισε, ο ελέφαντας δεν πρόκειται να επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλό του. «Στα τέλη Νοεμβρίου, κάθε χρόνο, αρχίζουν να έρχονται για να φάνε τα μάνγκο από τα δέντρα μας», λέει ο Άντι Χογκ, διευθυντής της Buchamp Company, που διαχειρίζεται το καταφύγιο. («Τα δέντρα μας» λέει ο Άντι Χογκ. Θράσος!)

«Όταν ωριμάσουν (σ.σ. τα φρούτα, στα δέντρα ΤΟΥΣ) καταφθάνουν, και παραμένουν για τέσσερις ή έξι βδομάδες και κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα επιστρέφουν για να φάνε τα μάνγκο», συμπληρώνει.

Ολόκληρο κοπάδι. Επικεφαλής η μητριάρχισσα «Wonky Tusk». Κόβουν δρόμο μέσα από το λόμπι του καταφύγιου. Όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη κι ένα ελεφαντάκι γεννήθηκε εκεί. Το «βάφτισαν» Λόρδο Γουέλινγκτον. Σμάρια τουριστών συρρέουν στο καταφύγιο για να βρεθούν κοντά σ' αυτούς τους σοφούς γίγαντες.

«Είναι, συνήθως, πολύ χαλαροί και δεν δίνουν και πολλή σημασία στους ανθρώπους» καθησυχάζει ο τζένεραλ μάνατζερ Ίαν Σόλσμπερι. «Κάποιες φορές έδειξαν το πόσο χαλαροί είναι με το ότι τo’ ριξαν στον ύπνο!»

Με χαρά, η διεύθυνση του Mfuwe Lodge αναφέρει ότι δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα. Και προσέξτε, μιλάμε για τον αφρικανικό ελέφαντα!


Πηγή: newsbeast.gr