Εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» 2016

Φέτος, για 21η χρονιά η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» φέρνει κοντά όλη τη χώρα σε μια τεράστια κοινή δράση. Για δύο μήνες, άνθρωποι κάθε ηλικίας ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, ενισχύοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της εθελοντικής εργασίας και της διατήρησης της φυσικής μας θαλάσσιας κληρονομιάς.

Η φετινή εκστρατεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόβλημα των μικροπλαστικών, που παρότι αθέατα και ελάχιστα γνωστά στο ευρύ κοινό, αποτελούν μία από τις σημαντικότερες απειλές για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το υπ’ αριθμόν 1 ανερχόμενο κίνδυνο για το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Από την 1 Μαΐου έως τις 30 Ιουνίου, εθελοντές από όλη την Ελλάδα, μπορούν να συμβάλουν στην τεράστια αυτή προσπάθεια, υπό την καθοδήγηση του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το οποίο συντονίζει τη μεγάλη αυτή δράση.

Η SANITAS για μία ακόμη χρονιά, γίνεται αρωγός αυτής της σπουδαίας προσπάθειας και βρίσκεται στο πλευρό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, προσφέροντας τα υλικά σε όλα τα σημεία δράσης, για να βοηθήσει στον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης!

Η Sanitas θα είναι εκεί… εσύ;

Βρείτε πληροφορίες για την εκστρατεία και το ημερολόγιο δράσης εδώ


Πηγή: newsbeast.gr