Παρέμβαση ΥΠΕΚΑ για τα λιμνάζοντα νερά του Κηφισού ζητά η αντιπεριφέρεια Πειραιά

Την παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να υπάρξει τεχνικό έργο για την ανανέωση των στάσιμων νερών που λιμνάζουν από τις εκβολές του ποταμού Κηφισού μέχρι το ύψος του Ρέντη, αναμένεται να ζητήσει η αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, παρά το γεγονός ότι από το 1997 υπήρχε σχετική μελέτη έργου από το ΥΠΕΚΑ για την ανανέωση των στάσιμων νερών του ποταμού με αντλίες αλλά και κατάλληλους φυσητήρες και διαχυτήρες, έως σήμερα δεν έχει γίνει κάτι παρά τις αντιδράσεις κατοίκων που γειτνιάζουν με τον Κηφισό, ότι υπάρχει έντονη δυσοσμία και πολλά κουνούπια.

Το θέμα με τα λιμνάζοντα νερού του Κηφισού συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Ποταμού με το δήμαρχο της Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ανομβρία επιτρέπει στα κουνούπια να αυξάνονται με εκρηκτικούς ρυθμούς αλλά η επίλυση του προβλήματος όμως - πρόσθεσε - αποτελεί θέμα της Περιφέρειας και του αρμόδιου υπουργείου. Σημαντικό πρόβλημα με τα κουνούπια, όπως τονίστηκε, αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι σπιτιών που γειτνιάζουν με τον ποταμό στην περιοχή του Φαλήρου. Σε απόσταση αναπνοής από τον Κηφισό, μεταξύ Μοσχάτου και Φαλήρου, βρίσκεται και ένα μουσείο που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στις παλιές εγκαταστάσεις του «Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Νέου Φαλήρου».

Στο χώρο αυτό έως τις 31 Μαΐου διεξάγονται δύο εκθέσεις και στόχος των φορέων του Πειραιά είναι η επιπλέον ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου ο οποίος ουσιαστικά χωρίζεται σε δυο μέρη. Το ένα με τα παλιά μισογκρεμισμένα κτίρια που διατηρούν την «ταυτότητα» τους έχοντας ακόμα μέσα διάσπαρτα μηχανήματα που χρησιμοποιούνταν τα χρόνια που λειτουργούσε και το άλλο με αίθουσες που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό της ΔΕΗ και το χώρο του μουσείου.

 


Πηγή: newsbeast.gr