Χρυσόψαρο ταξίδεψε 300 χιλιόμετρα για ένα χειρουργείο αξίας 260 ευρώ

Ένα ταξίδι άνω των 300 χιλιομέτρων έκανε ένα ζευγάρι Βρετανών προκειμένου να σώσει το αγαπημένο τους χρυσόψαρο, ονόματι Νέμο.

Το ψάρι ηλικίας 5 ετών υποβλήθηκε σε μια επέμβαση 45 λεπτών προκειμένου οι κτηνίατροι να του αφαιρέσουν έναν τεράστιο όγκο. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε έξω από το νερό και σε μια φάση η καρδιά του σταμάτησε, όμως οι κτηνίατροι κατόρθωσαν να το επαναφέρουν στη ζωή.

Η οικογένεια του Νέμο, ένα ζευγάρι από μια κωμόπολη στα βόρεια του Λονδίνου, αναγκάστηκε να κάνει το ταξίδι για τη σωτηρία του ψαριού, καθώς δεν είχε καταφέρει να βρει πιο κοντά κτηνίατρο που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επέμβαση.

Η Σόνια Μάιλς, της κτηνιατρικής κλινικής του Μπρίστολ, ανέλαβε τελικά να αφαιρέσει τον τεράστιο όγκο που είχε εμφανίσει ο Νέμο και ο οποίος ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με το σώμα του. Όπως εξήγησε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η επέμβαση κράτησε 45 λεπτά.

«Κάποια στιγμή φοβηθήκαμε πολύ γιατί η καρδιά του σταμάτησε αλλά η αναισθησιολόγος κατάφερε να τον επαναφέρει», εξήγησε η Μάιλς.

Όταν ο Νέμο επέστρεψε στο φυσικό στοιχείο του, το νερό, άρχισε σχεδόν αμέσως να κολυμπά κανονικά, δείχνοντας έτσι ότι δεν θα αργήσει να αναρρώσει πλήρως.

Η κτηνίατρος παραδέχτηκε ότι τέτοιου είδους λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις δεν γίνονται συχνά, κυρίως επειδή οι ιδιοκτήτες διστάζουν να δαπανήσουν εκατοντάδες λίρες για ένα ψαράκι που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα στα καταστήματα ζώων.

Ενδεικτικά η επέμβαση του Νέμο στοίχισε 200 λίρες, ήτοι περίπου 260 ευρώ, ενώ το ζευγάρι είχε αγοράσει το ψάρι προς μόλις 3 λίρες.

Η ιστορία του Νέμο είχε πάντως την τιμητική της σήμερα στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Θα έκανα κι εγώ το ίδιο πράγμα και έχω συγκινηθεί πολύ. Χαίρομαι που οι κτηνίατροι μπορούν να χειρουργούν μικρά πλάσματα όπως αυτό», σχολίασε για παράδειγμα η Μαρτίνα Γουάτσον στη σελίδα του BBC στο Facebook. fish1 fish2 fish3 fish4 fish5 fish6 fish7


Πηγή: newsbeast.gr