Αντλίες θερμότητας

Στις μέρες μας, το κόστος του πετρελαίου αυξάνεται ραγδαία και αυτό καθιστά την παροχή λύσεων για εναλλακτικούς τύπους θέρμανσης, περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Οι αντλίες θερμότητας, είναι μια οικονομική λύση θέρμανσης που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς δεν λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα. Η αντλία απάγει τη θερμότητα σε ορισμένη θερμοκρασία, αυξάνει αυτή τη θερμοκρασία και κατόπιν την αποδίδει σε ένα μέσον, το οποίο στην περίπτωση του συστήματος Daikin Altherma είναι μέσα από το κυκλοφορούν νερό στα σώματα χαμηλής θερμοκρασίας, το ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ή τις μονάδες fan coil.

Ο αέρας του περιβάλλοντος (ακόμα και όταν η θερμοκρασία είναι -10 o C) παίζει πρωτεύοντα ρόλο, καθώς από εκεί αντλείται η θερμότητα για να μεταφερθεί στον εσωτερικό χώρο. Ακριβώς αυτό, τις καθιστά πολύ αποδοτικές σε ποσοστό έως 300%.

Η χρήση των αντλιών θερμότητας παρέχει σύστημα υψηλής ενεργειακής απόδοσης με:
•           Μικρότερες εκπομπές CO2
•           Οικολογική θέρμανση
•           Μικρότερο κόστος

Στην περίπτωση της Daikin Altherma, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν κορυφαία επιλογή όσον αφορά νεόδμητες κατοικίες αλλά και ανακαινίσεις των ήδη υπαρχόντων.

• Νεόδμητες κατοικίες

Η Daikin Altherma μπορεί να λειτουργήσει με σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης, καλοριφέρ, fan coils ή συνδυασμό των παραπάνω. Η αντλία λειτουργεί είτε με εξωτερική μονάδα (Monobloc) μόνο που δεν δεσμεύει χρόνο εσωτερικά στην οικία είτε με συνδυασμό εξωτερικής & εσωτερικής μονάδας (Split).  Είναι μια εξατομικευμένη λύση που τροφοδοτεί θέρμανση, ψύξη καθώς και ζεστό νερό την οικία σας, σε ένα μόνο σύστημα, το οποίο αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Climatism επέλεξε την Interplast στην ενδοδαπέδια θέρμανση (στα συστήματα θέρμανσης) και την Calpak για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, δύο από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες της ελληνικής βιομηχανίας θέρμανσης (σχεδόν σε 30 χώρες).

  

Η ενδοδαπέδια θέρμανση της Interplast είναι μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μορφή θέρμανσης που συνδυάζει συνθήκες θερμικής άνεσης και οικονομικής λειτουργίας. Στο σύστημα αυτό, ζεστό νερό θερμοκρασίας 35-45οC κυκλοφορεί μέσα σε κύκλωμα σωληνώσεων που είναι ενσωματωμένο στο δάπεδο του χώρου, μετατρέποντας το ίδιο το δάπεδο σε θερμαντικό σώμα.

Η Daikin Altherma παρέχει σε μια οικία τις ακόλουθες δυνατότητες:
• Θέρμανση για όλο το σπίτι
• Ψύξη για το σπίτι (προαιρετικά)
• Συνδυαστική λειτουργία με ενδοδαπέδια θέρμανση, fan coils ή σώματα χαμηλών θερμοκρασιών

Επιπλέον, η Daikin Altherma για εφαρμογή χαμηλών θερμοκρασιών μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με ηλιακούς συλλέκτες για την παραγωγή ζεστού νερού.

Το ηλιακό σύστημα εξασφαλίζει τη μεταφορά θερμότητας από τον ήλιο στη δεξαμενή ζεστού νερού χρήσης της Daikin Altherma μέσω εξωτερικού εναλλάκτη θερμότητας.

Αυτό το σύστημα επιτρέπει την αποτελεσματική θέρμανση του 30% έως 70% του νερού της δεξαμενής με ενέργεια από τον ήλιο.
• Ανακαινίσεις οικιών με αντικατάσταση υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης

Αυξήστε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας, με λιγότερες επεμβάσεις στις δομές του, κάνοντας οικονομία στην θέρμανση. Με την τοποθέτηση της Daikin Altherma High Temperature (HP) έχετε την ιδανική λύση για τον συνδυασμό κοινών σωμάτων υψηλών θερμοκρασιών.

Η Climatism έχει σχεδιάσει, διαστασιολογήσει και εγκαταστήσει επιτυχώς περισσότερες από 250 αντλίες θερμότητας την τελευταία τριετία.

produced by

designed by Smart Solutions & Telia