Έξι ελληνικές συμμετοχές σε Intersolar Europe και ees

Με έξι συμμετοχές εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σημείο Συνάντησης της Βιομηχανίας Ηλιακής Ενέργειας, Intersolar Europe και στην παράλληλη Διεθνή Έκθεση για Μπαταρίες και Συσσωρευτές Ενέργειας, electrical energy storage (ees), που ολοκληρώθηκαν προ ημερών, στο Μόναχο.

Ειδικότερα, από την Ελλάδα συμμετείχαν, μεταξύ 1.077 εκθετών, οι εταιρίες: Iris Hellas, Οrganic Electronic Technologies, Profilodomi, Recom, Systems Sunlight SA και Viosy SA, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν με 43.000 εμπορικούς επισκέπτες από 160 χώρες.

Η Intersolar Europe εστιάζει στους τομείς των Φ/Β, της ηλιοθερμίας, αλλά και σε ενεργειακά συστήματα θέρμανσης και έχει καθιερωθεί, από την ίδρυσή της, ως η παγκοσμίως σημαντικότερη κλαδική πλατφόρμα ανάμεσα σε κατασκευαστές, προμηθευτές, χονδρέμπορους και φορείς παροχής υπηρεσιών της ηλιακής ενέργειας.

Στο πλαίσιο της Intersolar Europe απονέμεται το βραβείο Intersolar AWARD σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ηλιακής Βιομηχανίας (BSW-Solar), στους τομείς των Φ/Β και της ηλιοθερμίας.

Σημειώνεται ότι από το 2014, η Solar Promotion GmbH προσφέρει κάποια επιπλέον συνέδρια για τον κλάδο της ηλιακής βιομηχανίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ορισμένους εκ των μεγαλύτερων διεθνών εταιριών. Οι διοργανώσεις αυτές φέρουν την ονομασία “Intersolar Summits”, λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία, στις ΗΠΑ, στη Μέση Ανατολή και πλέον και στο Ιράν και όσοι συμμετέχουν σε αυτές έχουν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και φορείς λήψης αποφάσεων σε διεθνές επίπεδο.

Η Intersolar Europe, ξεπερνώντας τα σύνορα της Ευρώπης διοργανώνεται για το 2016, τον Ιούλιο στη Β. Αμερική, τον Αύγουστο στη Ν. Αμερική, το Σεπτέμβριο στη Μέση Ανατολή και τον Οκτώβριο στην Ινδία.


Πηγή: businessnews.gr