Στο σφυρί το μεγαλύτερο κρανίο δεινοσαύρου

Το κρανίο ενός αρσενικού Τρικεράτωψ (Triceratops), που έζησε πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια στη Γη, βγαίνει σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ και αναμένεται να «πιάσει» κοντά στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Γνωστό ως «Lung Wong» (ή ο «βασιλιάς δράκος»), το απολιθωμένο κρανίο λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο, άθικτο κρανίου δεινοσαύρου που υπάρχει στον κόσμο.

Το μήκος του φτάνει τα 2,8 μέτρα!

Η τελευταία φορά που ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους και ποιότητας τέθηκε σε δημοπρασία ήταν το 1997, όταν ένα απολίθωμα Τυραννόσαβρου (Tyrannosaurus Rex) πουλήθηκε έναντι 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων.Το σπάνιο απολίθωμα του «βασιλιά δράκου» ανακαλύφθηκε το 1992 από τον Ray Novakovich στην περιοχή Glendive στη Μοντάνα, ο οποίος εντόπισε την άκρη από ένα από τα κέρατα του δεινόσαυρου.Λόγω του μεγέθους του όμως και της έλλειψης πόρων, η εκσκαφή του απολιθώματος ολοκληρώθηκε το 2003. Από τότε έχει αλλάξει χέρια αρκετές φορές, ωστόσο έχει διατηρηθεί σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.Το κρανίο αποτελείται από πάνω από 95% από πλήρες οστό, έχει μήκος 2,8 μέτρα, ύψος 1,6 μέτρα και πλάτος 1,4 μέτρα.Πηγή: newsbeast.gr