Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 

Γενικά

Πλεονεκτήματα της τεχνολογίας inverter:

 • Επιτυγχάνετε πολύ ταχύτερα η επιθυμητή θερμοκρασία.
 • Ο χρόνος έναρξης μειώνεται κατά 1/3.
 • Εξοικονομείτε ενέργεια, κατά 30% μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.
 • Αποφεύγεται η επαναληπτική λειτουργία του συμπιεστή.
 • Το κόστος κατανάλωσης ενέργειας μειώνεται κατά 1/3 (σε σύγκριση με τις συμβατές μονάδες).
 • Δεν υπάρχουν διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

Η λεγιονέλλα είναι ένα βακτήριο που βρίσκεται στο νερό. Η θερμοκρασία έχει μεγάλη σημασία για τον πολλαπλασιασμό της λεγιονέλλας. Ειδικότερα, θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50°C μπορεί να έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία αποικιών του βακτηρίου αυτού.

Πολλές εταιρείες κλιματισμού δεν χρησιμοποioun νερό στα κλιματιστικά τoυς. Συνεπώς, δεν έχουν βλαβερές συνέπειες για τον άνθρωπο. Στα υδρόψυκτα συστήματα για βιομηχανική χρήση, το βακτήριο της λεγιονέλλας δεν επιζεί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού στο κλειστό κύκλωμα.

Ο κλιματισμός σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για εσάς, με την σωστή θερμοκρασία και με ευχάριστα επίπεδα υγρασίας. Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράγουν καθαρό, υγειινό φρέσκο αέρα, αφυγραίνουν την ατμόσφαιρα και αποτρέπουν την εμφάνιση μούχλας. Και όλα αυτά χωρίς ρεύματα αέρα και θόρυβο.
Εν ολίγοις, ο κλιματισμός σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, πιο ενεργητικός και σε φόρμα.

 

 

 

Προβλήματα λειτουργίας

Ελέγξτε τα ακόλουθα:

 • Βεβαιωθείτε ότι ότι το καλώδιο είναι στην πρίζα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο έχει καινούργιες μπαταρίες.
 • Βεβαιωθείτε ότι ο χρονοδιακόπτης δεν είναι εσφαλμένα ρυθμισμένος
 • Βεβαιωθείτε ότι ο γενικός διακόπτης δεν είναι κατεβασμένος .
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε διακοπή ρεύματος.

Ελέγξτε τα ακόλουθα:

 • Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα αέρα δεν είναι βρώμικα.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι είσοδοι και οι έξοδοι του αέρα δεν έχουν φράξει από κάποιο αντικείμενο.
 • Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία που έχει επιλεγεί από το τηλεχειριστήριο είναι κατάλληλη.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειστά.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις ροής και διανομής αέρα είναι κατάλληλες.
 • Βεβαιωθείτε ότι οι ανεμιστήρες εξαερισμού του δωματίου δεν είναι σε λειτουργία.

Προκειμένου να μειωθεί η θερμοκρασία της μονάδας θέρμανσης, τίθεται ο ανεμιστήρας σε λειτουργία για 60 έως 100 δευτερόλεπτα μετά την παύση λειτουργίας του κλιματιστικού.

Η αντιψυκτική λειτουργία που ενεργοποιείται κατά το πρόγραμμα θέρμανσης αφαιρεί τον πάγο που μετατρέπεται σε νερό ή ατμό.

Τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού, όπως είναι η μάσκα, μπορεί να παράγουν έναν ήχο θορύβου κατά την ελαφριά διαστολή ή συστολή τους λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας.

Όταν η τάση της ηλεκτρικής ενέργειας παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις, το κλιματιστικό ενδέχεται να σταματήσει να λειτουργεί για την προστασία του μηχανήματος. (Όταν η ηλεκτρική ενέργεια επανέλθει σε κανονική κατάσταση, το κλιματιστικό επανέρχεται σε κατάσταση λειτουργίας μετά από τρία λεπτά).

Το κλιματιστικό πρέπει να προθερμανθεί πριν ξεκινήσει να λειτουργεί, ούτως ώστε να μην εξάγει κρύο αέρα στο πρόγραμμα θέρμανσης. Ο ανεμιστήρας ξεκινά να λειτουργεί σε ένα έως τέσσερα λεπτά μετά την προθέρμανση.

Το κλιματιστικό πρέπει να προθερμανθεί πριν ξεκινήσει να λειτουργεί, ούτως ώστε να μην εξάγει κρύο αέρα στο πρόγραμμα θέρμανσης. Ο ανεμιστήρας ξεκινά να λειτουργεί σε ένα έως τέσσερα λεπτά μετά την προθέρμανση.

 

 

Κλιματισμός & Βασικές αρχές

Αν ζούσαμε και εργαζόμαστε όλοι στην εξοχή σε ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος, ισως οι χώροι που θα αναπτύσσαμε τις δραστηρίοτητες μας να μην είχαν ανάγκη εξαερισμού. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, γι αυτό και σε όλους τους χώρους που ζουν, κινούνται, διασκεδάζουν, εργάζονται άνθρωποι,ο εξαερισμός είναι επιτακτική ανάγκη. Τι είναι ο εξαερισμός; Όπως καταλαβαίνουμε και από την ίδια τη λέξη, εξαερισμός είναι η ανανέωση του αέρα με φυσικό η τεχνητό τρόπο μέσα σε ένα χώρο. Φυσικό η ελεύθερο εξαερισμό έχουμε όταν π.χ. ανοίξουμε τα παράθυρα στο σπίτι μας. Αυτό βέβαια ίσως είναι αρκετό για ένα σπίτι, για όλες όμως τις άλλες περιπτώσεις, ο εξαερισμός πρεπε να γίνεται με τεχνητό τρόπο, δηλαδή, αφού μελετήσουμε την περίπτωση, να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει τον χώρο που μας ενδιαφέρει με εξαναγκασμένη ροή αέρα. Έτσι, αναπτύχθηκε η τεχνική του εξαερισμού, που ο σκοπός είναι η μελέτη και η επιλογή των κατάλληλων μέσων ( φυγοκεντρικών η αξονικών ανεμιστήρων -αεραγωγών -τύπου στομίων κ.λ.π ) ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε εγκατάστασης. Και αναφερόμαστε σε ιδιαιτερότητες κάθε εγκατάστασης εξαερισμού, γιατί χρειαζόμαστε για την απαγωγή καπναερίων από την εστία μαγειρέματος ενός εστιατορίου και διαφορετικό για την ανανέωση του αέρα σ’ ένα γραφείο. Τι είναι και πως επιλέγουμε ένα είδος ανεμιστήρα; Η μεταφορά του αέρα γίνεται με ανεμιστήρες που είναι ένα είδος στροβιλομηχανών και μέσω συστημάτων αεραγωγών . Διακρίνονται σε δυο κύριες κατηγορίες – τους φυγοκεντρικούς και τους αξονικούς. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες ξεχωρίζουν από τον τρόπο κατασκευής της πτερωτής τους, δηλαδή κατασκευάζονται με πτερύγια ευθύγραμμα, με κλίση προς τα εμπρός η με κλίση προς τα πίσω /μονής η διπλής αναρρόφησης.

Ο κλιματισμός σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον για εσάς, με την σωστή θερμοκρασία και με ευχάριστα επίπεδα υγρασίας. Τα σύγχρονα κλιματιστικά παράγουν καθαρό, υγειινό φρέσκο αέρα, αφυγραίνουν την ατμόσφαιρα και αποτρέπουν την εμφάνιση μούχλας. Και όλα αυτά χωρίς ρεύματα αέρα και θόρυβο. Εν ολίγοις, ο κλιματισμός σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, πιο ενεργητικός και σε φόρμα. Και αυτό έχει εξαιρετικές συνέπειες, γιατί όσο καλύτερα αισθάνεται κανείς, τόσο πιο δημιουργικός και παραγωγικός είναι. Σε ποιόν δεν αρέσει, άλλωστε, να μπαίνει σε ένα κατάστημα, καφετέρεια, εστιατόριο ή ξενοδοχείο που να έχει κλιματισμό και ιδιαίτερα το καλοκαίρι;

Κλιματισμός ονομάζεται η διαδικασία ελέγχου και ρύθμισης της θερμοκρασίας, των επιπέδων υγρασίας, της καθαρότητας και της διανομής του αέρα.

Ψύξη

Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το ιδανικό κλίμα και τη σωστή θερμοκρασία για εσάς. Δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα, ενώ ταυτόχρονα σας κάνει να αισθάνεστε φρέσκος και γεμάτος ενέργεια, ακόμη και στις πιο ακραίες εξωτερικές συνθήκες.

Θέρμανση

Τα κλιματιστικά έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και για θέρμανση. Μπορείτε να απολαμβάνετε ιδανική, σταθερή θερμοκρασία καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών. Πρόκειται για μια εναλλακτική, φιλική προς το περιβάλλον, αντί της παραδοσιακής θέρμανσης, καθώς παίρνει ενέργεια από τον εξωτερικό αέρα και την απελευθερώνει στο εσωτερικό. Εξού και το όνομα Αντλία Θερμότητας.

Καθαρισμός

Τα κλιματιστικά μας παράγουν καθαρό και υγειινό αέρα. Όλες οι εσωτερικές μονάδες διαθέτουν φίλτρα, τα οποία συλλέγουν τη σκόνη, τη γύρη, τον καπνό από τον αέρα. Τα επίπεδα φιλτραρίσματος του αέρα μπορούν να αυξηθούν, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Το φιλτράρισμα του αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες.

Αφύγρανση

Στο πρόγραμμα ψύξης το κλιματιστικό αφυγραίνει τον αέρα, δημιουργώντας μια εξαιρετική αίσθηση ευεξίας. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψην ότι τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας περιορίζουν την ανάπτυξη ακάρεων και μούχλας, γεγονός το οποίο έχει θετικά αποτελέσματα για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Για τους ανθρώπους ποσοστά 40 – 60% αποτελούν ευχάριστα επίπεδα υγρασίας. Επίσης, τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τις ηλεκτρικές συσκευές σας και την κατοικία σας.

Εξαερισμός

Ο εξαερισμός ενσωματώνεται στα συστήματα κλιματισμού. Διοχετεύει προς τα έξω τον αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του και απορροφά φρέσκο αέρα από έξω. Σε ενδιάμεσες εποχές που το κλιματιστικό δεν λειτουργεί, το σύστημα εξαερισμού έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ανεξάρτητα. Τα συστήματα εξαερισμού μας μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και χωρίς να γίνει εγκατάσταση

Οι αρχές λειτουργίας των συστημάτων κλιματισμού είναι σε κάθε περίπτωση οι ακόλουθες: απορρόφηση ενέργειας από ένα σημείο και απελευθέρωσή της σε άλλο σημείo. Για τη διαδικασία αυτή απαιτείται μια εσωτερική μονάδα, μια εξωτερική μονάδα και σωληνώσεις από χαλκό για τη μεταξύ τους σύνδεση. Το ψυκτικό υγρό ρέει από τη μια μονάδα προς την άλλη διαμέσου των σωληνώσεων. Το ψυκτικό είναι αυτό που απορροφά την ενέργεια στη μια μονάδα και την απελευθερώνει στην άλλη.

1. Εσωτερική μονάδα

Ένα ανεμιστήρας περνάει τον ζεστό αέρα του εσωτερικού χώρου από έναν εναλλάκτη θερμότητας όπου ρέει ψυκτικό υγρό. Το ψυκτικό απορροφά τη θερμότητα από τον αέρα και ψυχρός αέρας διοχετεύεται στο χώρο.

2. Σωληνώσεις από χαλκό

Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσα στις μονάδες και στις σωληνώσεις και μεταφέρει τη θερμότητα από την εσωτερική στην εξωτερική μονάδα.

3. Εξωτερική μονάδα

Μέσω συμπίεσης το ψυκτικό αέριο θερμαίνεται και αυξάνει το σημείο βρασμού του. Στην εξωτερική μονάδα τη θερμότητα που επιτυγχάνεται μέσω της συμπίεσης απελευθερώνεται στον εξωτερικό αέρα, μέσω ενός ανεμιστήρα που βγάζει τον εξωτερικό αέρα από έναν εναλλάκτη θερμότητας.

<

4. Ψυκτικό υγρό

Το ψυκτικό υγρό επιστρέφει στην εσωτερική μονάδα.

5. Εσωτερική μονάδα

Στην εσωτερική μονάδα το ψυκτικό αποσυμπιέζεται, πράγμα που του επιτρέπει να εξάγει θερμότητα από τον αέρα του εσωτερικού χώρου.

<

produced by

designed by Smart Solutions & Telia