Πλωτή διαδήλωση κατά της Shell στο Σιάτλ

Εκατοντάδες ακτιβιστές με καγιάκ και μικρά πλεούμενα βγήκαν στο κόλπο του Σιάτλ για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των σχεδίων της Royal Dutch Shell να ξαναρχίσει την αναζήτηση κοιτασμάτων πετρελαίου στην Αρκτική και να κρατήσει δύο πλατφόρμες της σταθμευμένες στο λιμάνι της πόλης.

Οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος έχουν δεσμευτεί να εμποδίσουν τις προσπάθειες της αγγλοολλανδικής εταιρείας να χρησιμοποιήσει ως βάση το Σιάτλ για τις εξερευνήσεις της στα ανοικτά της Αλάσκας, καθώς εκτιμούν ότι η άντληση πετρελαίου στα απομακρυσμένα ύδατα της Αρκτικής θα μπορούσε να οδηγήσει σε οικολογική καταστροφή.

Οι διαδηλωτές προγραμματίζουν πολυήμερες κινητοποιήσεις, τόσο στο λιμάνι, όσο και στον Κόλπο Έλιοτ, όπου βρίσκεται ο λιμένας του Σιάτλ, όπου αγκυροβόλησαν οι πρώτες δύο εξέδρες την περασμένη Πέμπτη.

Διαδηλωτές με καγιάκ κωπηλάτησαν γύρω από την εξέδρα φωνάζοντας το σύνθημα  «Shell No». Άλλοι άνοιξαν ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Κλιματική δικαιοσύνη».

Ανάμεσα στους αντιπάλους των σχεδίων οι εξέδρες της Shell να ελλιμενιστούν στο Σιάτλ είναι ο δήμαρχος Εντ Μάρεϊ και το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Δείτε το βίντεοΠηγή: newsbeast.gr