Μαζική δηλητηρίαση σκύλων στο Πήλιο

Οργή και θλίψη προκαλεί η μαζική δηλητηρίαση 11 αδέσποτων σκύλων και ενός κατοικίδιου στην παραλία Παράδεισος, στην Μπούφα Πηλίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στις φιλοζωικές οργανώσεις, άγνωστος σκόρπισε στην παραλία δηλητηριασμένα δολώματα, με αποτέλεσμα τα άτυχα τετράποδα να βρουν φρικτό θάνατο.

Τα αδέσποτα σκυλάκια ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα με χρήματα που διέθεσε μέσω προγράμματος η φιλοζωική οργάνωση «PAWS Pelion Greece» που εδρεύει στη Βρετανία και έχει ήδη ενημερωθεί για τη μαζική δηλητηρίαση των ζώων.

Οι φωτογραφίες με τα νεκρά ζώα διάσπαρτα στην παραλία είναι σοκαριστικές. Η εξόντωση των ζώων έγινε την Πέμπτη 21 Μαΐου και η αστυνομία που κλήθηκε από τους φιλόζωους κατέγραψε το συμβάν προχωρώντας σε αυτεπάγγελτη μήνυση κατ΄αγνώστων.

Στο τόπο του εγκλήματος κατέφθασε και κτηνίατρος, ο οποίος διαπίστωσε από την κλινική τους εικόνα ότι τα σκυλιά κατανάλωσαν ισχυρό δηλητήριο, αφού αιμορραγούσαν και έβγαζαν αφρούς από το στόμα.

Την επόμενη ημέρα ένα σκυλάκι που επισκέφθηκε την παραλία Παράδεισος μαζί με τους ιδιοκτήτες του, κατανάλωσε επίσης το δηλητηριασμένο δόλωμα με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να πεθάνει.

Δείγμα της φόλας που εξολόθρευσε τους σκύλους παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών ώστε να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί τι δηλητήριο χρησιμοποίησε ο δράστης. Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, με βάση και τις μαρτυρίες των κατοίκων.

Πηγή: e-thessalia.gr

(Φωτογραφία αρχείου)


Πηγή: newsbeast.gr