Φωτογραφίες και βίντεο από την απογείωση του Solar Impulse

Ιστορική τεχνολογική πρόκληση και επίτευγμα άνευ προηγουμένου θα αποτελέσει η επιτυχής ολοκλήρωση του δύσκολου ταξιδιού του ηλιακού αεροσκάφους Solar Impulse που απογειώθηκε τη νύχτα από την Κίνα με προορισμό τη Χαβάη.

Ο ελβετός πιλότος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει έξι μέρες και έξι νύχτες μόνος στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, το οποίο κινείται μόνο με ηλιακή ενέργεια και δεν έχει πετάξει ποτέ ξανά πάνω από ωκεανό ούτε έχει μείνει στον αέρα περισσότερες από 24 ώρες.

Ο 62χρονος Αντρέ Μπόρσμπεργκ θα πρέπει να αντέξει να διανύσει απόσταση 8.500 χιλιομέτρων. Δεν μπορεί να διακόψει την πτήση του παρά μόνο για εικοσάλεπτα σύντομα διαλείμματα ύπνου και δεν μπορεί να εγκαταλείψει τη θέση του, η οποία διαθέτει ένα σύστημα WC.

Σε περίπτωση σοβαρής βλάβης κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ελβετός θα πρέπει να πηδήξει με αερόστατο στον ωκεανό για εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς βοήθεια.

Το Solar Impulse 2, του οποίου τα φτερά καλύπτονται από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες, αναχώρησε στις 9 Μαρτίου από το Άμπου Ντάμπι για τον γύρο του κόσμου με  σκοπό να προωθήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα την ηλιακή ενέργεια.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο


Πηγή: newsbeast.gr