Γλίτωσε τη ζωή του αλλά όχι και το γεύμα του

Ο αγώνας επιβίωσης και η άγρια ομορφιά της φύσης όπου επικρατεί ο νόμος του ισχυρού- και το ποιος είναι ο πραγματικά ισχυρός αποδεικνύεται πάντα στο τέλος- απεικονίζονται σε αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στη Νότιο Αφρική.

Πρωταγωνιστής είναι ο κροκόδειλος ο οποίος εθεάθη με ένα… κεφάλι ζέβρας στα δόντια του.

Η φωτογράφος Renata Ewald απαθανάτισε την περιφορά του «τροπαίου» και ούτε που μπορούσε να φανταστεί πόσες εκπλήξεις επιφύλασσε η συνέχεια.

Ο κροκόδειλος δεν αντελήφθη εγκαίρως πως, με το κεφάλι της ζέβρας στο στόμα, είχε πλησιάσει πολύ το σημείο όπου ξεκουράζονταν, μέσα στο νερό, ένας θηλυκός ιπποπόταμος με το μικρό του.

Ξαφνικά η προστατευτική μητέρα πετάχτηκε από το νερό και στράφηκε προς τον κροκόδειλο. «Ήταν απίστευτο πόσο γρήγορα κινήθηκε, νόμισα πως θα κόψει τον κροκόδειλο στα δύο», περιγράφει η φωτογράφος.

Αμέσως ο κροκόδειλος έσπευσε να απομακρυνθεί, γλιτώνοντας από τύχη από τα δόντια του γιγάντιου ιπποπόταμου, και βούτηξε στο νερό μην αφήνοντας σε καμία περίπτωση το γεύμα του από τα δόντια του. Δεν είχε υπολογίσει όμως τους «συναδέλφους» του, τους υπόλοιπους κροκόδειλους, που έπεσαν πάνω του, άρπαξαν το κεφάλι της ζέβρας και τον άφησαν νηστικό…

Δείτε τις φωτογραφίεςΠηγή: newsbeast.gr