Αντλίες Θερμότητας: μια πιο κοντινή ματιάΑντλίες Θερμότητας: μια πιο κοντινή ματιά


Φεύγοντας, το 2022 μάς άφησε «κληρονομιά» την επίγνωση –με αρκετά σκληρό τρόπο, είναι η αλήθεια– ότι η αγορά της ενέργειας εγκυμονεί πάντα μια επικίνδυνη ρευστότητα που εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες και μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά την καθημερινότητά μας.

Από αυτή την άποψη, η συζήτηση για το ποιοι είναι οι αποτελεσματικότεροι –και, σε βάθος χρόνου, οικονομικότεροι– τρόποι θέρμανσης και ψύξης των χώρων στους οποίους ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, γίνεται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Κι ενώ γνωρίζουμε αρκετά για τον κλιματισμό, είναι μια ευκαιρία να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στις Αντλίες Θερμότητας – το αποδοτικότερο, όπως φαίνεται από τις μελέτες (όπως η «Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), σύστημα θέρμανσης.

Οι Αντλίες Θερμότητας απορροφούν τη θερμότητα που υπάρχει ελεύθερη στο εξωτερικό περιβάλλον και την αποδίδουν στον χώρο, ακόμα και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Οι παράγοντες για την απόδοσή τους, η σύγκρισή τους με τις γεωθερμικές αντλίες, η δυνατότητα σύνδεσής τους με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης του χώρου και η αξιολόγηση της ευκολίας και της άνεσης που προσφέρουν, παρέχοντας όλο το χρόνο θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης, είναι ερωτήματα στα οποία κάθε σοβαρή αντιπροσωπεία αντλιών είναι έτοιμη να απαντήσει.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τις Αντλίες Θερμότητας:

  • Η οικονομία που επιτυγχάνουμε με τη χρήση τους φτάνει έως 80%
  • Η απόσβεση του κόστους αγοράς γίνεται κατά μέσο όρο σε μια τριετία
  • Η εγκατάσταση και η ετήσια συντήρησή τους είναι απλές
  • Η συντήρησή τους είναι σχετικά οικονομική
  • Η λειτουργία τους είναι αθόρυβη
  • Η αγορά τους επιδοτείται μέσα από διάφορα προγράμματα
  • Η τεχνολογία τους είναι «καθαρή», άρα απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον
  • Η χρήση τους είναι πανεύκολη, πατώντας απλώς ένα πλήκτρο

Χρήσιμες επισημάνσεις

Το κόστος λειτουργίας της Αντλίας Θερμότητας εξαρτάται από τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και όχι άλλων πόρων, όπως π.χ. του πετρελαίου ή του φυσικού αερίου. Ρόλο στο κόστος παίζουν και τα χαρακτηριστικά του χώρου μας (γεωγραφική θέση, έκταση, ευάλωτα σημεία, όπως ανοίγματα κλπ.).

Υπεύθυνη εκτίμηση για όλα αυτά και για το πώς η Αντλία Θερμότητας μπορεί να γίνει πηγή άνεσης και απόλαυσης, καλό είναι να γίνει από τους ειδικούς – με άλλα λόγια, Climatism!

☎ Ρωτήστε μας για τα μεγέθη, τις εναλλακτικές εγκατάστασης και το είδος της αντλίας θερμότητας που χρειάζεστε, ανάλογα με τις ανάγκες σας! Επισκεφθείτε μια έκθεση Climatism ή καλέστε μας στο 210 8981130.