Τα βασικά μέρη ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι η δεξαμενή και ο ηλιακός συλλέκτης. Η καλή απόδοση του συστήματος εξαρτάται κυρίως από την τεχνολογία του συλλέκτη που παράγει τη θερμική ενέργεια. Ωστόσο και η ποιότητα της δεξαμενής, όπου γίνεται η προσωρινή αποθήκευση του ζεστού νερού χρήσης, είναι επίσης σημαντική, αφενός για τη μακροζωία του συστήματος και αφετέρου για την διατήρηση του ζεστού νερού κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η χρήση της επισμάλτωσης (εμαγιέ) ως μεθόδου αντιδιαβρωτικής προστασίας, σε συνδυασμό με το τέλειο σχήμα της δεξαμενής, την άνετη θυρίδα συντήρησης και τους προηγμένης τεχνολογίας επιλεκτικούς συλλέκτες, καθιστούν τους ηλιακούς θερμοσίφωνες της Calpak κορυφαίους! Τόσο ο καινοτόμος Mark 4 όσο και ο μετέπειτα VacuumTS είναι μακράν πιο ανθεκτικοί και οικονομικοί από οποιοδήποτε ανταγωνιστικό προϊόν, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα ή χάλυβα καλυμμένο με εποξικές ρητίνες.

Όσον αφορά στη σύνθεση των κατασκευών, προσεκτικά επιλεγμένα υλικά παρέχουν την κατάλληλη θερμική μόνωση στην δεξαμενή. Με αυτό τον τρόπο, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες συγκρατούν ζεστό νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η επιτυχία της δεξαμενής αλουμινίου Calpak είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλές εγκαταστάσεις, που σήμερα προμηθεύουν πολυάριθμα νοικοκυριά με ζεστό νερό.

Mark 4

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας Mark 4 είναι ένα από τους καλύτερους ηλιακούς της Calpak! Επιλέξετε τον ειδικά εάν:

  •  σας ενδιαφέρει τόσο η απόδοση όσο και η αισθητική σε ό,τι αγοράζετε
  • επιθυμείτε έναν ηλιακό που πραγματικά να αντέχει στο χρόνο
  •  θέλετε το χαμηλότερο δυνατό κόστος για κάθε ζεστό μπάνιο που κάνετε

Χαρακτηριστικά σειράς Mark 4

Τεχνολογία απορροφητή: 0,4mm high-selective TINOX (e<3,5%), multi-fin,με συγκόλληση ultrasonic, υδροσκελετός από 11 χαλκοσωλήνες Φ8 και header Φ22 της HALCOR

Ποιότητα τζαμιού: πρισματικό ηλιακό τζάμι ασφαλείας (tempered) υψηλής διαπερατότητας (low-iron)

Πλαίσιο συλλέκτη: ανοδιωμένο αλουμίνιο διπλού τοιχώματος (πρεσαριστό) με μόνωση πετροβάμβακα πάχους 40mm και πυκνότητας 50kg/m3

Ποιότητα δεξαμενής: χάλυβας DC-03 2,5mm (κατά DIN 10130), μόνωση οικολογικής πολυουρεθάνης της BASF, κάλυμμα αλουμινίου

Αντισκωριακή προστασία: επισμάλτωση τύπου Direct της WENDEL (κατά DIN 4753/3)

Εναλλάκτες: τύπου jacket από χάλυβα DC-03 1,5mm

Σετ σύνδεσης: πολυστρωματικοί σωλήνες Φ20 (σε μούφες 3/4”) με μόνωση ISIPOPE και ρακόρ της ΤΙΕMΜΕ

Συμπεριλαμβανόμενα αξεσουάρ: αντεπίστροφη βαλβίδα ασφαλείας 10 bar βαρέως τύπου της ΤΙΕMΜΕ, βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος 2,5 bar, αντιδιαβρωτικό και αντιψυκτικό υγρό Calpak Nox (προπυλαινογλυκόλη) της DOW

Βάση: Η βάση ταράτσας είναι κατασκευασμένη εξ΄ολοκληρου από αλουμίνιο

Χαρακτηριστικά μοντέλου Mark 4

Επιφάνεια συλλέκτη: 2,13 m2 (selective type)

Χωρητικότητα δεξαμενής: 156,2 λίτρα

Κατηγορία απόδοσης: 2

Εξυπηρέτηση ατόμων (προτεινόμενη): 3-4

Σήματα ποιότητας: Solar Keymark, SRCC, CE
Τριπλής Ενέργειας (Trien):Όχι

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Τα ολοκληρωμένα κεντρικά θερμικά ηλιακά συστήματα της Climatism είναι κατασκευασμένα υπό τις πιο αυστηρές προδιαγραφές αποτελεσματικότητας

VacuumTS

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας VacuumTS για προσφέρει maximum απόδοση ακόμα και το χειμώνα. Επιλέξετε τον ειδικά εάν:

  •  μένετε σε περιοχή με κρύο χειμώνα και μέτρια ετήσια ηλιοφάνεια
  •  θέλετε πολύ υψηλή θερμοκρασία στο ζεστό νερό
  •  Σας συναρπάζει το ξεχωριστό design και η νέα τεχνολογία

Χαρακτηριστικά σειράς Vacuum TS

Τεχνολογία απορροφητή: Ο απορροφητής είναι το σημαντικότερο κομμάτι του συλλέκτη και η τεχνολογία του έχει άμεση σχέση με την καλή απόδοση του συστήματος και επομένως με την εξοικονόμηση ενέργειας.: Χάλκινος υδροσκελετός τύπου U-pipe (από χαλκοσωλήνες Φ8 της HALCOR) με συγκόλληση ultrasonic των χαλκινων πτερυγίων, με επιλεκτικούς σωλήνες κενού και CPC παραβολικό ανακλαστήρα (ALANOD)

Ποιότητα τζαμιού: borosilicate tempered glass vacuum tubes

Πλαίσιο συλλέκτη: black aluminium frame with PU insulation

Ποιότητα δεξαμενής: 2,5mm DKP χάλυβας, μόνωση οικολογικής πολυουρεθάνης (water-blown) της BASF, κάλυμμα αλουμινίου

Αντισκωριακή προστασία: Επισμάλτωση τύπου Direct της WENDEL σύμφωνα με το DIN 4753/3

Εναλλάκτες: τύπου Jacket από 1,5mm DKP χάλυβα

Σετ σύνδεσης: Αρθρωτός ανοξείδωτος σωλήνας Flexib Φ21 με μόνωση ISOPIPE

Συμπεριλαμβανόμενα αξεσουάρ: αντεπίστροφη βαλβίδα ασφαλείας 10 bar βαρέως τύπου της TIEMME, βαλβίδα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος 2,5 bar, αντιδιαβρωτικό και αντιψυκτικό υγρό Calpak Nox (προπυλαινογλυκόλη) της DOW

Χαρακτηριστικά μοντέλου Vacuum TS

Επιφάνεια συλλέκτη: Η συνολική επιφάνεια του συλλέκτη παίζει μεγάλο ρόλο (όπως και η τεχνολογία του απορροφητη) στην απόδοση του συστήματος.: 2,13 τ.μ. (vacuum type)

Χωρητικότητα δεξαμενής: 122,1 λίτρα

Κατηγορία απόδοσης: 1,0

Εξυπηρέτηση ατόμων (προτεινόμενη): 3-4

Σήματα ποιότητας: Solar Keymark, CE, SRCC

Τριπλής Ενέργειας (Trien): Όχι

Χαρακτηριστικά μοντέλου M4 Selective

Επιφάνεια συλλέκτη: 2×2,04 τ.μ. (selective type)

Χωρητικότητα δεξαμενής: 200 λίτρα

Κατηγορία απόδοσης: 1,0

Σήματα ποιότητας: Solar Keymark, CE, CSTB, SRCC

Εναλλάκτες: 1ος σπιροειδής εναλλάκτης (ηλιακού κυκλώματος): 0,8m2, 2ος σπιροειδής εναλλάκτης (κυκλώματος θέρμανσης): 0,5m2

Ολοκληρωμένα κεντρικά θερμικά συστήματα

Τα ολοκληρωμένα κεντρικά θερμικά συστήματα της Climatism είναι κατασκευασμένα υπό τις πιο αυστηρές προδιαγραφές αποτελεσματικότητας. Η Calpak παράγει τις δικές της δεξαμενές ζεστού νερού δαπέδου και έτσι είναι σε θέση να εγγυηθεί για όλα τα στοιχεία που απαιτούνται, για ένα ολοκληρωμένο κεντρικό σύστημα.

Ένα τυπικό σύστημα Calpak περιλαμβάνει σωλήνες κενού (U pipe), δεξαμενή εμαγιέ ζεστού νερού με διπλό θερμικό εναλλάκτη, ηλιακό σταθμό με αυτόματο σύστημα ελέγχου, δοχείο διαστολής, στηρίγματα για κεκλιμένη στέγη, ειδικό θερμικό υγρό και πλήρες σετ συνδετικών στοιχείων (βίδες κ.λπ.)

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Calpak είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία –και μία από τις τέσσερις στην Ευρώπη– που παράγει σωλήνες κενού με τη μέθοδο U pipe. Όσον αφορά στο μέγεθος και στον τύπο των συλλεκτών σωλήνων κενού, επιλέγονται με βάση τις απαιτήσεις του πελάτη. Κατασκευάζοντας δικές της δεξαμενές νερού, η Calpak είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες που κατασκευάζει θα είναι ολοκληρωμένοι και ανθεκτικοί στη διάβρωση. Η ευρεία γκάμα συστημάτων της Calpak καλύπτει έως και το 90% των αναγκών σε ζεστό νερό.

CALPAK

Φυλλάδιο Mark 4

CALPAK

Φυλλάδιο Vacuum TS

× espa