Αντλίες θερμότητας: οικονομικές, αποτελεσματικές και «πράσινες»!αντλίες θερμότητας


Οι αντλίες θερμότητας δεν αποτελούν νέα εφεύρεση της τεχνολογίας. Αντίθετα, η αρχή της λειτουργίας τους είναι γνωστή ήδη από τις αρχές του περασμένου αιώνα και είναι απλή. Αντλούν θερμότητα από τη φύση και με τη συμβολή της ηλεκτρικής ενέργειας παράγουν ζέστη ή κρύο.

Σήμερα, εξελιγμένες και με δυνατότητες προσαρμογής σε κάθε σπίτι και τρόπο ζωής, οι αντλίες θερμότητας έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στα πολλά πλεονεκτήματά τους, αλλά και στο ότι η λειτουργία τους συμβάλλει στον περιορισμό των ορυκτών καυσίμων και τη μείωση των ρύπων. Το «προσκήνιο» αναφέρεται κυρίως στην ελληνική αγορά, δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες στο εξωτερικό για τη θέρμανση και την ψύξη σπιτιών και επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια νέα εναλλακτική μορφή ενέργειας, που στηρίζεται στη φύση –αέρα και γη– και διαθέτει μια σειρά από σημαντικά πλεονεκτήματα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

  • Οικονομία στην κατανάλωση
  • Ποιότητα θέρμανσης με ελάττωση του κόστους λειτουργίας
  • Πολύ καλή απόδοση, ειδικά σε κλίματα όπως το δικό μας που δεν χαρακτηρίζεται από ακραίες θερμοκρασίες
  • Υψηλό επίπεδο ασφάλειας και για το περιβάλλον, καθώς δεν εκπέμπουν ρύπους, αλλά και γενικά, δεδομένου ότι στη λειτουργία τους δεν παρεμβαίνουν φλόγες και άλλες μορφές καύσης
  • Αξιοπιστία – κυρίως όταν πρόκειται για αντλίες γνωστών οίκων.

Εύκολη εγκατάσταση

Επίσης, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των αντλιών θερμότητας είναι η πολύ εύκολη εγκατάστασή τους. Σε αντίθεση με τους λέβητες πετρελαίου, λόγου χάρη, δεν χρειάζονται ειδικοί χώροι για λεβητοστάσια, δεξαμενές και καμινάδες. Μπορούν να τοποθετηθούν πολύ εύκολα, σε ελάχιστο χώρο μέσα στο σπίτι. Σε περίπτωση, όμως, που υπάρχει ήδη σύστημα θέρμανσης, όπως π.χ. με λέβητες αερίου ή πετρελαίου,  μπορούν να «συνεργαστούν» μαζί του. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρουν σημαντική μείωση στο κόστος λειτουργίας, χωρίς να καταργείται εντελώς το υπάρχον σύστημα θέρμανσης.

Οικονομία

Ως προς το θέμα της οικονομίας, είναι χαρακτηριστικό το εξής: σε σχέση με το πετρέλαιο, οι αντλίες θερμότητας επιτυγχάνουν οικονομία έως και 70% – ανάλογα και με το κλίμα της περιοχής. Σε σχέση με το φυσικό αέριο, η οικονομία αγγίζει το 40%. Τα ποσοστά αυτά αυξάνονται, όταν η λειτουργία των αντλιών συνδυάζεται με το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος.

Γι’ αυτό και μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν μια κορυφαία επιλογή, ιδανική και για μικρούς και για μεγάλους χώρους!

☎ Ρωτήστε μας για τα μεγέθη, τις εναλλακτικές εγκατάστασης και το είδος της αντλίας θερμότητας που χρειάζεστε, ανάλογα με τις ανάγκες σας! Επισκεφθείτε μια έκθεση Climatism ή καλέστε μας στο 210 8981130.