Καθαρός αέρας με προστασία 99,9% από τον κορωνοϊό!

Η υπόθεση διαμόρφωσης κατάλληλου κλίματος στους χώρους στους οποίους ζούμε και δραστηριοποιούμαστε έχει καθιερωθεί τις τελευταίες δεκαετίες με τον όρο «κλιματισμός». Ο κλιματισμός δεν αφορά μόνο στην ψύξη και στη θέρμανση, αλλά επίσης και στον εξαερισμό, στον καθαρισμό και την απολύμανση του αέρα εσωτερικών χώρων.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε ότι η ιδέα της ψύξης των κτιρίων δεν είναι σύγχρονη. Είναι γνωστό ότι στην αρχαία Ρώμη πολλοί ευκατάστατοι πολίτες διοχέτευαν μέσα στους τοίχους των σπιτιών τους νερό από το υδραγωγείο της πόλης, για να τα ψύχουν όταν έκανε ζέστη. Στην πορεία εφαρμόστηκαν πολλές ανάλογες, πρωτοποριακές ιδέες, όπως η Αίθουσα Δροσιάς στο ανάκτορο του αυτοκράτορα Χουάνζονγκ της Κινεζικής δυναστείας Τανγκ (747 π.Χ.), οι στέρνες και οι αιολικοί πύργοι στη μεσαιωνική Περσία, κ.λπ. Ωστόσο, οι μεγάλες καινοτομίες στην υπόθεση του κλιματισμού ξεκίνησαν το 1820, όταν ο Βρετανός επιστήμονας και εφευρέτης Μάικλ Φάραντεϊ ανακάλυψε ότι, συμπιέζοντας και υγροποιώντας αμμωνία, μπορούσε να ψύξει τον αέρα.

Οι σημερινές συνθήκες, με τη διαβίωσή μας σε πολυώροφα, περίκλειστα κτίρια, τα αεροπορικά ταξίδια κλπ., δημιούργησαν την ανάγκη για όλο και πιο πρωτοποριακά συστήματα που να απευθύνονται, όχι μόνο στη θέρμανση και ψύξη του αέρα, αλλά και στον καθαρισμό του.

Streamer και Κορονοϊός

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τεχνολογία αιχμής Streamer της κορυφαίας Ιαπωνικής εταιρείας κλιματισμού Daikin, που ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2004 και προκαλεί οξειδωτική αποσύνθεση επιβλαβών ουσιών. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές καθαρισμού του αέρα που λειτουργούν με βάση τη συγκεκριμένη τεχνολογία, απομακρύνουν συνεχώς και αποτελεσματικά οσμές, βακτήρια και εσωτερικούς ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Κι επειδή την εποχή αυτή είναι πιθανό οι παθογόνοι εσωτερικοί ρύποι να περιλαμβάνουν και στελέχη του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2), ο οποίος έχει προκαλέσει την εφιαλτική παγκόσμια πανδημία, η Daikin προχώρησε σε μια μελέτη, την οποία κατοχύρωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοϊατρικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Τόκιο και με μια ομάδα έρευνας από το Τμήμα Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Επιστημών της Οκαγιάμα.

Η μελέτη αυτή επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας Streamer, η οποία απενεργοποίησε με επιτυχία περισσότερο από το 99,9% του νέου κορωνοϊού (SARS-CoV-2) μετά την ακτινοβόληση του ιού για 3 ώρες! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τεχνολογία Streamer και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εδώ.