Κλιματισμός: κι όμως συμφέρει!Κλιματισμός: κι όμως συμφέρει!


Η σημερινή ενεργειακή κρίση, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο έβαλε σε βαθύ προβληματισμό τους καταναλωτές, έδωσε αφορμή για να ανοίξει ξανά η συζήτηση γύρω από τον κλιματισμό.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης συνοδεύεται από κάποιους μύθους που προέρχονται από το παρελθόν του – με σημαντικότερο αυτόν που θέλει τα κλιματιστικά να είναι ιδιαίτερα «ενεργοβόρες συσκευές», να καταναλώνουν δηλαδή μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος και να είναι συνεπώς ασύμφορα. Πιο παλιά, μάλιστα, οι καταναλωτές συνήθιζαν να περιορίζουν κατά πολύ τη χρήση τους για λόγους οικονομίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απολαμβάνουν ένα περιβάλλον με ιδανικές θερμοκρασίες ούτε το καλοκαίρι ούτε το χειμώνα!

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία του κλιματισμού έχει κάνει άλματα και έτσι σήμερα κυκλοφορούν στην αγορά πολύ προηγμένες τεχνολογικά και ταυτόχρονα οικονομικές, από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας, συσκευές.

Τα κλιματιστικά τύπου inverter, για παράδειγμα, μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 35% κατά μέσο όρο σε σχέση με τα παλαιότερα κλιματιστικά – ένα ποσοστό που μπορεί να φτάσει και το 50%, ανάλογα με την ενεργειακή κλάση της συσκευής. Να σημειώσουμε εδώ πως η κατάταξη αυτή ξεκινά από την κλάση Α +++ (υψηλή ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος) έως και την κλάση G (χαμηλή ενεργειακή απόδοση, υψηλή κατανάλωση ρεύματος).

Οι συσκευές κλιματισμού αποτελούν σήμερα σταθερή αξία και λύση επιλογής για πολλούς ακόμη λόγους, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τους εξής:

  • Μπορούμε να επιλέξουμε τους χώρους στους οποίους θα λειτουργούν κι έτσι να μη χρειάζεται να θερμάνουμε, για παράδειγμα, ένα κλειστό δωμάτιο.
  • Μπορούμε επίσης να επιλέξουμε τις θερμοκρασίες στις οποίες θα λειτουργούν. Η κουζίνα λόγου χάρη, όταν λειτουργεί, διατηρεί το χώρο ζεστό, ενώ στο υπνοδωμάτιο πριν κοιμηθούμε χρειαζόμαστε λίγη… θαλπωρή!
  • Δεν χρειάζεται να συνεννοηθούμε με κανέναν άλλον γι’ αυτές τις επιλογές, παρά μόνο με τους συγκατοίκους μας. Αν ο απέναντι γείτονας θέλει να ψήνει και να… ψήνεται ταυτόχρονα, εμείς δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τον μιμηθούμε!
  • Η ανταπόκριση των κλιματιστικών στην εντολή για μεταβολή της θερμοκρασίας είναι πολύ πιο άμεση από άλλα συστήματα, όπως πχ τα καλοριφέρ πετρελαίου, που καθυστερούν να θερμάνουν ή να ψύξουν το χώρο. Πλέον, υπάρχουν και κλιματιστικά με wifi, που μας επιτρέπουν να δώσουμε την εντολή από απόσταση.
  • Τέλος, τα σύγχρονα κλιματιστικά λειτουργούν και ως καθαριστές ή ιονιστές του αέρα, εξασφαλίζοντάς μας ένα υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον, με την προϋπόθεση να καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα τους και να τα συντηρούμε σωστά.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε το ενεργειακό… συμφέρον σας, συμβουλευτείτε μια οργανωμένη, εξουσιοδοτημένη αντιπροσωπεία και ζητήστε από τους ειδικούς να σας προτείνουν τις ιδανικές λύσεις.

☎ Καλέστε μας στο 210 8981130 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο κλιματιστικό για το χώρο σας ή δείτε επιλεγμένα κλιματιστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εδώ.