Επενδύστε στην τεχνολογία inverter!Επενδύστε στην τεχνολογία inverter!


Το δίλημμα ανάμεσα στην παραδοσιακή βεντάλια και τον ανεμιστήρα μοιάζει πολύ μακρινό σήμερα, που ο κλιματισμός έχει εξελιχθεί σε απαραίτητο εργαλείο της καθημερινότητάς μας. Η κλιματική αλλαγή δεν αφήνει δυστυχώς κανένα περιθώριο σε ρομαντικές επιλογές και μεταθέτει το δίλημμα στους τύπους κλιματισμού και την τεχνολογία των κλιματιστικών.

Σήμερα, η τεχνολογία που κυριαρχεί στα οικιακά, αλλά και επαγγελματικά συστήματα κλιματισμού είναι η περίφημη inverter. Τι είναι, όμως, αυτή η τεχνολογία, και γιατί θα πρέπει να αποτελεί βασική επιλογή είτε για την αγορά νέων κλιματιστικών είτε για την αντικατάσταση των παλαιότερων;

Με πάρα πολύ απλά λόγια, inverter είναι η τεχνολογία που επιτρέπει στο κλιματιστικό μας να λειτουργεί αρχικά «στο φουλ» και, όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία που έχουμε ορίσει, να συνεχίσει τη λειτουργία του χωρίς να τη διακόψει, αλλά στο «ρελαντί», διατηρώντας απλώς τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Συγκεκριμένα, η ρύθμιση της ισχύος του κλιματιστικού γίνεται αυτόματα από την πλακέτα της συσκευής, ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία που ορίσαμε στο χειριστήριο και την πραγματική θερμοκρασία του χώρου.

Αυτό ανατρέπει την παλιά μορφή λειτουργίας, όπου οι μονάδες δούλευαν στο φουλ μέχρι να φτάσουν τη θερμοκρασία που θέλαμε και στη συνέχεια έκλειναν εντελώς, για να ξανανοίξουν στο φουλ όταν ο θερμοστάτης θα υπεδείκνυε την ανάγκη να ψυχρανθεί ξανά ο χώρος. Περιττό να σημειώσουμε πόσο ενεργοβόρος ήταν ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας!

Αντίθετα, με το inverter, η οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος κυμαίνεται μεταξύ 20% και 50%, καθώς η συνεχόμενη λειτουργία για συντήρηση της θερμοκρασίας σε σταθερά επίπεδα είναι πολύ πιο οικονομική από το άνοιξε-κλείσε. Γι’ αυτό και το σχετικά αυξημένο κόστος αγοράς ενός κλιματιστικού inverter σε σύγκριση με μια «συμβατική» συσκευή αποσβένεται γρήγορα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, ένα τέτοιο, σύγχρονο κλιματιστικό είναι και πιο αθόρυβο.

Με λίγα λόγια, αυτά είναι τα οφέλη της τεχνολογίας inverter:

  • Σημαντική μείωση του κόστους ενέργειας ανάλογα με το μοντέλο και τις συνθήκες χρήσης της συσκευής.
  • Επίτευξη επιθυμητής θερμοκρασίας πιο γρήγορα από τα συμβατικά κλιματιστικά.
  • Διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας.
  • Μειωμένα επίπεδα θορύβου κατά τη λειτουργία.
  • Καλύτερη απόδοση του κλιματιστικού την περίοδο του χειμώνα.

Σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή απόδοση, αναζητήστε την ετικέτα του κλιματιστικού, όπου αναφέρεται η κατηγορία ενεργειακής κλάσης του (από Ε έως Α+++).

☎ Καλέστε μας στο 210 8981130 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο κλιματιστικό για το χώρο σας ή δείτε επιλεγμένα κλιματιστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εδώ.