Κλιματιστικά: απαραίτητα ΚΑΙ το χειμώνα!Κλιματιστικά: απαραίτητα ΚΑΙ το χειμώνα!


Στην αρχή τα θεωρούσαμε απρόσιτα, μετά συνδέσαμε τη χρήση τους αποκλειστικά με τις ζέστες, αλλά μας τρόμαζαν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να συνειδητοποιήσουμε ότι οι εξελίξεις της τεχνολογίας καταρρίπτουν πλέον τις επιφυλάξεις μας για τα κλιματιστικά και τα καθιστούν λύση επιλογής, όχι μόνο για δροσιά το καλοκαίρι, αλλά και για τη θαλπωρή της ζέστης που αναζητάμε το χειμώνα. Ευκαιρία, λοιπόν, να εξετάσουμε ένα-ένα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν!

Είναι ασφαλή

Σε αντίθεση με τις σόμπες πετρελαίου, υγραερίου, ξύλου, πέλλετ κ.λπ., που απαιτούν προσεκτική χρήση για να μην εγκυμονούν κινδύνους, όπως υπερθέρμανση, διαρροή –ακόμα και πυρκαγιά!–, τα κλιματιστικά είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους να ζεσταθούμε. Επιπλέον, είναι συνήθως τοποθετημένα ψηλά, προστατεύοντας έτσι τα παιδιά από το να έλθουν σε επαφή με καυτές επιφάνειες (πράγμα το οποίο δεν ισχύει για τις συγκεκριμένες συσκευές).

Είναι καθαρά

Ξεχάστε τα σημάδια στους τοίχους από τις σόμπες και τα καλοριφέρ πετρελαίου. Τα κλιματιστικά δεν αφήνουν αποτύπωμα «βρωμιάς», ειδικά αν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες συντήρησής τους. Δεν προσφέρονται βέβαια για να… απλώνετε πάνω τους τη μπουγάδα, αλλά δεν χρειάζεται και να ασπρίζετε τον τοίχο που τα φιλοξενεί κάθε χρόνο!

Είναι βολικά

Καταρχάς, ο χώρος που καταλαμβάνουν στο σπίτι είναι περιορισμένος, κι έτσι σπάνια η παρουσία τους παρεμβαίνει στη χωροταξία ή τη διακόσμηση. Επιπλέον, κυρίως τα κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας, έχουν μοντέρνο, αεροδυναμικό σχεδιασμό που όχι μόνο δεν ενοχλεί, αλλά είναι και ευχάριστος στο μάτι.

Είναι οικονομικά

Ξεκινώντας από την αγορά τους, οι συσκευές κλιματιστικών είναι πολύ πιο οικονομικές σε σχέση με άλλα συστήματα θέρμανσης. Αν μάλιστα συμβουλευτείτε τους ειδικούς της Climatism, θα μπορέσετε να κάνετε την τέλεια επιλογή βάσει των αναγκών σας! Ως προς την κατανάλωση, τα κλιματιστικά αντλούν ενέργεια από το περιβάλλον, γι’ αυτό και η θερμική απόδοσή τους είναι πολύ υψηλή. Ειδικά με τα κλιματιστικά τύπου inverter, εξασφαλίζετε διπλάσια απόδοση με τη μισή κατανάλωση ενέργειας.

Είναι στο… χέρι μας!

Το αφήσαμε τελευταίο, αλλά είναι πραγματικά κορυφαίο πλεονέκτημα των κλιματιστικών: επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες τους να αποφασίζουν μόνοι τους τι θερμοκρασία επιθυμούν να έχουν, όχι μόνο στο σπίτι τους, αλλά και σε κάθε χώρο του σπιτιού ξεχωριστά! Η πλήρης αυτή αυτονομία σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πια να παρακαλάτε τους γείτονες να ανάψουν τη θέρμανση –και μάλιστα σε ώρες που να σας βολεύουν έστω και στοιχειωδώς– και ότι μπορείτε να μη θερμάνετε καθόλου ένα χώρο, που για ποικίλους λόγους δεν χρησιμοποιείτε!


☎ Καλέστε μας στο 210 8981130 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την ιδανική, πιο αποτελεσματική και πιο συμφέρουσα λύση για το σπίτι σας ή για τον επαγγελματικό σας χώρο!