Απλές συμβουλές για σωστή επιλογή κλιματιστικού

Τη μια μέρα συζητάμε αν πρέπει να πάρουμε μαζί μας μπουφάν και την επόμενη ψάχνουμε απεγνωσμένα να κατεβάσουμε μαγιό από το πάνω ράφι της ντουλάπας! Σίγουρα παίζουν ρόλο οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, αλλά η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι στον τόπο μας, μας έχει συνηθίσει σε ξαφνικές, δυναμικές εμφανίσεις, που μας στέλνουν να αναζητήσουμε επειγόντως λύσεις δροσιάς.

Τώρα λοιπόν, που μπαίνουμε στην τελική ευθεία της άνοιξης, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναζητήσουμε, όχι τέτοιες επείγουσες, εφήμερες προτάσεις, αλλά τρόπους που θα αντιμετωπίσουν αξιόπιστα και οικονομικά την ανάγκη να είναι το σπίτι μας κατάλληλα εξοπλισμένο και για τη ζέστη – αλλά και για το κρύο. Με άλλα λόγια, είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποφασίσουμε την αγορά ενός κλιματιστικού.

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε πόσα BTU/h πρέπει να είναι το κλιματιστικό, καθώς η απόδοσή του έχει άμεση σχέση με το χώρο που θέλουμε να καλύψουμε. Οι ειδικοί του χώρου –όπως οι επαγγελματίες της ομάδας μας στην Climatism– έχουν συνήθως πίνακες που συνδέουν την ισχύ των μηχανημάτων ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, αλλά θα καθοδηγήσουν την επιλογή μας και μέσα από άλλες παραμέτρους, όπως είναι το είδος μόνωσης του σπιτιού μας, το μικροκλίμα της περιοχής όπου μένουμε, ο όροφος κλπ.

Επίσης, πριν αποφασίσουμε θα πρέπει να επιλέξουμε την τεχνολογία που θα «αγοράσουμε». Η λύση inverter είναι η επικρατέστερη συνήθως, ενώ θα πρέπει να ξέρουμε εάν το υποψήφιο κλιματιστικό καλύπτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ασφαλή και οικονομική λειτουργία του.

Ρόλο στην επιλογή μας καλό είναι να παίξουν και άλλοι παράγοντες, όπως η ενεργειακή κλάση –με τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις– και η εγγύηση που προσφέρουν οι κατασκευαστές. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται επίσης τα επίπεδα θορύβου όταν λειτουργεί το μηχάνημα, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσής του με το Internet μέσω Wi-Fi. Αυτό το τελευταίο μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά η αλήθεια είναι πως το να μπορείς να προγραμματίσεις από απόσταση τη λειτουργία του κλιματιστικού και, επιστρέφοντας από μια μέρα καύσωνα, να σε περιμένει ένα δροσερό σπίτι, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο!

☎ Προτού αποφασίσετε, καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια των ειδικών, ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή βάσει των αναγκών σας! Καλέστε μας στο 210 8981130 για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο κλιματιστικό για το χώρο σας ή δείτε επιλεγμένα κλιματιστικά στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, εδώ.