Κλιματιστικά και υγεία

Έρχεται το καλοκαίρι και όλοι σκεφτόμαστε ότι τα κλιματιστικά θα έχουν την τιμητική τους! Είναι όμως η χρήση των κλιματιστικών τόσο ασφαλής όσο νομίζουμε για την υγεία μας;

Τις περισσότερες φορές, η άλογη χρήση των κλιματιστικών και ο προγραμματισμός τους σε «πολικές» θερμοκρασίες ώστε να δροσιστούμε, μάλλον αρνητικά αποτέλεσμα έχει και όχι θετικά. Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε συνεχόμενη (non-stop) λειτουργία του κλιματιστικού, κάτι που επιβαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε.

Ο συνεχόμενα ψυχρός αέρας ξηραίνει την ατμόσφαιρα και πολύ συχνά οδηγεί σε πονοκεφάλους, ζαλάδες, φαρυγγίτιδες, ρινίτιδες, αλλά και ξηροφθαλμία (ιδιαίτερα για όσους φοράνε φακούς επαφής).

Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να πάρουμε μόνο τα θετικά στοιχεία από τη χρήση των κλιματιστικών μας;

  •  Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η τακτική συντήρηση από τους ειδικούς ώστε να απομακρύνονται σκόνες και μικρόβια και να είμαστε σίγουροι ότι το κλιματιστικό μας λειτουργεί σωστά και αποδίδει αποτελεσματικά. Επιπλέον σημαντικό είναι να καθαρίζουμε και μόνοι μας τα φίλτρα του κλιματιστικού με χλιαρό νερό και, όταν στεγνώσουν, να τα επανατοποθετήσουμε στο κλιματιστικό.
  • Άλλο ένα σημαντικό ζήτημα είναι η θερμοκρασία. Η ιδανική θερμοκρασία είναι περίπου 20–22°C και η υγρασία 45–50%, ώστε η ατμόσφαιρα να είναι ιδανική για την υγεία μας! Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, βέβαια, το προτεινόμενο εύρος είναι υψηλότερο (25–27°C), ώστε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία.
  • Τελευταίο αλλά πάρα πολύ σημαντικό βήμα είναι ο αερισμός του χώρου. Ακόμα και ένα μικρό άνοιγμα σε ένα παράθυρο παρέχει ικανοποιητική οξυγόνωση του χώρου, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να μη συσσωρεύονται μικρόβια τα οποία απλά θα ανακυκλώνονταν στο χώρο.

Πράττοντας τα παραπάνω θα κρατήσουμε μόνο τα οφέλη από την χρήση του κλιματιστικού μας και θα το χρησιμοποιούμε άφοβα!

☎ Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια για να επιλέξετε το σωστό κλιματιστικό, για το σπίτι ή την επιχείρησή σας; Είμαστε στη διάθεσή σας: 210 8981130.