Κλιματιστικά: μια σύγχρονη λύση θέρμανσηςΚλιματιστικά: μια σύγχρονη λύση θέρμανσης


Χαμηλές θερμοκρασίες, απότομα καιρικά φαινόμενα, πανδημία, ανάγκη καθαρού αέρα, διεθνής ενεργειακή κρίση. Η αναζήτηση λύσεων, που να δημιουργούν μια καλά ανεκτή ατμόσφαιρα στο χώρο μας χωρίς να επιβαρύνουν υπερβολικά την τσέπη μας, μοιάζει με γρίφο! Φαίνεται πάντως ότι, και σ’ αυτή την περίπτωση, μια καλή απάντηση δίνουν τα κλιματιστικά.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία των συστημάτων κλιματισμού έχει κάνει άλματα, καταρρίπτοντας έναν-έναν τους μύθους που συνόδευαν αρχικά τη λειτουργία τους. Η αντίληψη ότι η θέρμανση ή η ψύξη ενός χώρου με κλιματιστικά είναι πολύ ακριβή υπόθεση έχει δώσει τη θέση της στη γνώση ότι τα σημερινά μηχανήματα, σε συνδυασμό με τη σωστή χρήση τους, μπορούν να είναι πολύ οικονομικά σε κατανάλωση ρεύματος και, ταυτόχρονα, πολύ φιλικά προς το περιβάλλον.

Με άλλα λόγια, τα κλιματιστικά τελευταίας τεχνολογίας είναι πιο οικονομικά, πιο οικολογικά και πιο έξυπνα σε σχέση με τα παλαιότερα.

Επιπλέον, έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα της αυτονομίας, όχι μόνο ανά διαμέρισμα ή όροφο, αλλά και ανά δωμάτιο, καθώς και τη δυνατότητα να θερμάνουν – ή, αντίστοιχα, να ψύξουν– πολύ γρήγορα το χώρο.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Οι σημερινές συσκευές κλιματισμού καλύπτουν και άλλα κριτήρια, τα οποία συμβάλλουν στο να είναι ο αέρας στους χώρους όπου ζούμε πιο «ισορροπημένος», αλλά και πιο καθαρός. Το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και επειδή κατά τους χειμερινούς μήνες δεν μπορούμε να έχουμε διαρκώς τα παράθυρα ανοιχτά.

Όταν λέμε «ισορροπημένος», εννοούμε να έχει τα σωστά ποσοστά υγρασίας, κάτι πολύ σημαντικό για ένα καλό εσωτερικό κλίμα. Όπως, δηλαδή, η ιδανική θερμοκρασία χειμώνα-καλοκαίρι κυμαίνεται μεταξύ 20-27 βαθμών Κελσίου, έτσι και τα ποσοστά υγρασίας για τους ανθρώπους πρέπει να βρίσκονται ανάμεσα στο 40% και στο 65%.

Αυτό, λοιπόν, που προσφέρουν τα υπερσύγχρονα κλιματιστικά είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός που εξασφαλίζει ταυτόχρονα θέρμανση, ψύξη, καθαρισμό του αέρα, ύγρανση, αλλά και αφύγρανση!

Πιο αναλυτικά, τα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας αποτελούν μια λύση ιδιαίτερα οικονομική μακροπρόθεσμα, καθώς συγκεντρώνουν το ακαταμάχητο «όλα σε ένα» με τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  • Ανανέωση και ταυτόχρονα καθαρισμό του αέρα των εσωτερικών χώρων
  • Διατήρηση της υγρασίας στα κατάλληλα επίπεδα, έτσι ώστε στους χώρους να κυριαρχεί το αίσθημα της άνεσης
  • Απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας χωρίς να επηρεάζεται η θερμοκρασία
  • Αποτελεσματικό καθαρισμό και βελτίωση της ποιότητας του αέρα
  • Εξουδετέρωση οσμών
  • Νυχτερινή λειτουργία για εξοικονόμηση ενέργειας
  • Αθόρυβη λειτουργία και πολλές άλλες «έξυπνες» λειτουργίες που, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή με τις ποικίλες προκλήσεις, αναδεικνύουν τον κλιματισμό ως την καλύτερη λύση για τη σωστή ατμόσφαιρα στη σωστή τιμή!

Ανακαλύψτε επιλεγμένα κορυφαία κλιματιστικά στο eshop μας.